Sayfalar

24 Mayıs 2011 Salı

HAVLULAR DA BİZİM ESERİMİZ :)

Annem için havlu işlemek tam bir delilik :) İnsanlar elini yüzünü silecek, her dakika yıkanıp yıpranacak diye gözlerimizi heba etmemeliymişiz :)) Aslında haksız da sayılmaz. Fakat ben havlu işlemekten ayrı bir keyif alıyorum.
Çünkü havlunun boyutuna göre desen bulmak çok kolay, birde renklerde tamamen özgürsünüz. Siz ne yapmak isterseniz onu yaparsınız ;))
Havlu işlemesinde en çok dikkat etmemiz gereken kısım, etamin deliklerinin eşit olması. Bazı havlularda dikey ya da yatay kısım diğerine göre daha uzun oluyor, bu da işlemenizin kötü çıkmasına neden oluyor. Tüm işlemelerde olduğu gibi havlularda da desenin tam ortasından başlamak geriyor. Benim yapmış olduğum havlu üzerinde ki desenle kağıt üzerinde ki deseni incelediğiniz zaman, havlunun boyutuna uygun olarak şekillerle de oynadığımı göreceksiniz. Dediğim gibi havlu işlemesinde tamamen özgürsünüz ;))




4 yorum:

  1. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    harika olmuşşşşş
    ellerine sağlıkkkkkk
    bende yapmak istiyorum bundan..
    gelince öğretceksin tamam mı :)
    süper valla :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim şekerim
    bunlar çok kolay, daha güzel şeyler yapıcaz seninle ;))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Annene göre ben de bir deliyim, Ee haksız da sayılmaz hani:) Fakat bunlar el emeği ve işlerken çok keyif alıyorum.

    Daha önce bende senin bu tarz havlulara işliyordum ama arkası hoş durmuyordu. Havlu işlemelerinde kullanmak için metreyle satılan etaminler var, onlardan alıp işliyorum sonra havluya dikiyorum, hem arkası gözükmüyor hem de delikleri çok muntazam olduğu için çarpı işi daha hoş görünüyor.
    Sevgiler,
    Nalan

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim öneriniz için :)) Bende arka çirkinliği kapatmak için şöyle bir yöntem buldum; annem havluların arkasına taftadan fon dikiyor, o birazda havlunun altından sarkıyor ve hoş bir görüntü sağlıyor. Hem arka çirkinlik gidiyor hemde havluya atı bir renk daha geliyor. Etamin işleyip havlu üzerine dikme işlerinden de yaptım :)) Fakat ben Moskova' da yaşadığım için o havlularım Türkiye' de kaldı, yayınlayamadım :(( Türkiye' ye gittiğimde ilk işim onları da buraya eklemek olacak :))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil