Sayfalar

22 Mayıs 2011 Pazar

NEFİS PAZAR SUFLELERİ



İnsana, eşinin elinden yapılmış şeyleri yemesi bir başka keyif veriyor doğrusu. 
Eşimin yaptığı bu nefis sufleleri denemenizi tavsiye ederim ;)) 


Malzemeler:
4 yumurta
125 gr. margarin
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
Tuz


Yapılışı:
Derin bir tenceye şekeri, unu, kakoyu ve bir tutam tuzu koyalım. Azar azar sütü ekleyerek iyice ezelim. Tencereye alıp, sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirelim. 5 dk. kaynattıktan sonra ateşten alalım. Margarini eritelim, iki çorba kaşığı ayırıp kalanını, pişirdiğimiz kremaya ilave edelim. İyice karıştırıp, soğumaya bırakalım.
Krema ılıklaşınca, beyazından ayırdığımız yumurta sarılarını ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip iyice çırpalım.Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyerek, mikserle kar haline gelene dek çırpalım. Çırptığımız akları kaşık kaşık ve çok ağır hareketlerle karıştırarak kremaya yedirelim.
Çok fazla karıştırmamamız gerekiyor, çünkü çok karıştırırsak içindeki hava kabarcıkları sönüyor ve suflemiz kabaramıyor. Tek kişilik (sufle yaparken pişirme kabı ne kadar küçük olursa sonuç o kadar iyi olur) teflon fırın kaplarını ayırdığımız margarinle yağlayıp, toz şeker serpiştirelim ve kapların yarısına kadar sufle kremamızla dolduralım. Önceden çok hafifçe ısıttığımız, 140 derece fırında 20-25 dk. pişirelim.
Pişirirken fırının kapağını en az 25 dk. hiç açmamaya dikkat etmek gerekir. Açarsak sufle sönebilir. 25 dk. sonra bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdan üzerine krema yapışmadan çıkıyorsa pişmiştir.
Artık fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

2 yorum: