Sayfalar

27 Ağustos 2011 Cumartesi

SAAT KAÇ?

Uzun zamandır saat yapmak istiyordum. Geçen gün hobi dükkanını gezerken saat yapabileceğim küçük bir kit buldum veeee hemen alıp yapmaya başladım. 2 günde de bitti :))) Henüz saati yaptırma zamanı bulamadığım için bu halini paylaşmak istedim sizlerle. Ben çok severek yaptım, umarım sizde beğenirsiniz :))






SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ PASTASI

8 Temmuz benim için değerli bir tarih. Hem abimin hem de eşimin doğum günü :)
Bu sene eşim 30 yaşın girdiği için bende ona sürpriz bi pasta yapmak istedim. Ve işte karşınızda 30 yaş pastasııı :))))
* Bu arada pastanın etrafındaki toplar, Nestle-Nesquik çikolatalı buğday mısır gevreği. Üstündekiler ise gıda boncukları. Görüntüsü hoş oldu sanki??? ;)



EN İYİ YARDIMCIM

Kaneviçe yapmayı ne çok sevdiğimi tekrar söylememe gerek yok sanırım :))) Birbirinden güzel desenleri gördükçe hepsini birden yapmak geliyor içimden ama ne yazık ki olmuyor :( Bunları çok fazla yapınca oluşan bel ve boyun ağrısı da cabası :(( Bende aşağıda resimlerini paylaştığım ayaklı kasnaklardan edindim. Yaptığım işler şimdi daha rahat ve zevkli. Her kaneviçe severe tavsiye ediyorum ;)



* Bu arada kasnakta yer alan yeni başladığım işin şablonu ise Nalan Hanım'dan http://tenceremiz.blogspot.com/2011/05/country-tarz-kanavice.html edindim. İşlemesi inanılmaz zevkli :)) Son halini de muhakkak paylaşacağım.


14 Ağustos 2011 Pazar

BİR HAVLU DAHA

Annem: "havlu işleme gözlerine yazık, insanlar ellerini yüzlerini silecek diye sen gözlerini heba ediyorsun" dedikçe ben havlu işliyorum :))) Çabuçak bitiyor ve sonucunu hemen görebiliyorum, ondan sanırım. Yoksa vallahi anneme inat bir durum değil bu :)))



12 Ağustos 2011 Cuma

EN SEVDİĞİM :)))

Aslında ben tam bir çiğköfte delisiyim. Gecenin bir vakti, sabahın körü... yani canımın çekmediği bir zaman yok :)
Bu nedenle Moskova' ya yerleştiğimiz ilk zamanlar çiğköftesizliğe alışmak çok zor geldi bana.  Bende çareyi mercimekli köfte yaparak buldum. Biraz kendimi kandırmak gibi oluyor ama en azından krizimi geçirmeme faydası oluyor. Haaa bu arada Rusları da bu lezzete alıştırmam benim için biraz kötü oldu. 3 günde bir mercimekli köfte yapmaktan fenalık geldi :))))





Malzemeler:
2 su bardağı su
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet büyük kuru soyan
1 çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağ tercih ediyorum)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Yeteri kadar maydanoz, taze soğan ve tuz

Yapılışı:
1 su bardağı kırmızı mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra kısık ateşte 2 su bardağı su ile haşlanır. Suyunu çeken mercimekler ateşten alınır. İçine ince bulgur ilave edilir. Karıştırılır, demlenmeye bırakılır. Ayrı bir kapta sıvı yağ ile ince doğranmış kuru soğan kavrulur. Bir süre sonra içine salça, kırmızı biber, kimyon ve tuz ilave edilir. Kısa bir süre sonra ateşten alınır ve mercimeğin içine ilave edilir. İnce doğranmış soğan ve maydanoz konup karıştırıldıktan sonra yoğurulur. Köfte şekli verilip servis tabağına dizilir.






11 Ağustos 2011 Perşembe

ANNEANNE SANDIKLARI AÇILSINNN :))

Geçenlerde Ankara'da ki evimdeyken misafir havlularım çarptı gözüme. Hemen resimlerini çekip sizlerle paylaşmak istedim.
Anneannem çeyizim için birbirinden güzel oyalar yapmıştı. Fakat çeyiz bohçası için dağıtılacak onlarca yazmam olduğu için bu oyaları farklı şekilde kullanmak istedim. Düşündüm taşındım veee kendilerini misafir havlusu yapmaya karar verdim. Hemen alışverişe gidip minik havlular aldım, annemde kenarlarına oyaları dikti. Sonunda bu minik çiçek bahçesi çıktı ortaya :))
Bunu görüp beğenen kuzenlerim ise soluğu Anneannemin sandığında aldılar. Ama nafile, çünkü Anneannem sandığında kalan son parçayı da salon takımı yapmam için bana vermişti :)))
Sizin de hala açılabilecek bir anneanne sandığınız var ise hiç kaçırmayın derim. İçinden size ilham kaynağı olabilecek ne cevherler çıkıyor anlatamam ;)



HELLO KITTY HAVLU

Uzun zamandır ortalarda yoktum :)) Tatil, aile ziyaretleri derken... baya uzak kalmışım blog dünyasından :( Ama bu arada boş mu kaldım peki? Tabi ki hayııırrr :))
Tatil de yaptığım ilk çalışma, buyrun; bakalım beğenecek misiniz?


ÇEKİLİŞ HABERCİSİ :)

Bir çekiliş haberi daha;
http://guluntakievi.blogspot.com/2011/08/haydi-hanimlar-kolye-hediye-ediyorummmm.html
Şansınız bol olsun :)))