Sayfalar

31 Mayıs 2011 Salı

DESEN PAYLAŞIMI

Havaların ısındığı bu günlerde banyo ve masalarımızı kuş cıvıltıları sardı :))))







30 Mayıs 2011 Pazartesi

DESEN PAYLAŞIMI

Kaneviçe dergileri ve kitapları almayı çok seviyorum. Elimde de bir hayli desen yer alıyor. Bugünden itibaren elimden geldiğince bu desenleri sizlerle paylaşacağım. Arzu ettiklerinizi bildirirseniz detaylı halini mail adresinize gönderebilirim.
Beğenmeniz ümidi ile... 

ve işte ilk desen :))



HAVLULAR DA BİZİM ESERİMİZ :)

Bir tane banyo, bir tanede mutfak havlusu...
Biraz fazla oldu sanırım havlu işlemeleri, bir süre ara vermekte yarar var :))








27 Mayıs 2011 Cuma

26 Mayıs 2011 Perşembe

MUTFAK HAVLUSU



İşlemelerime bakıldığı zaman, kelebekleri ne kadar çok seviyorum anlaşılıyor sanırım :)) Onların bir günlük ömürlerini işelemelerle uzattığımı düşünüyorum :))






 

25 Mayıs 2011 Çarşamba

ŞANS BOLLUK BEREKET RANIRLARA DOKUNDU :))

7 fil bereketini bilmeyen yoktur sanırım ;) Fakat bir türlü hemfikir olunamayan konu, kapıya fillerin burunları mı yoksa popoları mı bakacak :)))
Benimde evimde 7 fil objem var. Onlara ek olarak masa üstüne ve konsola da ranırlarını işlemek istedim. Henüz işleme aşamasında olduğum için bitmedi. Bitirdikten sonra son hallerini mutlaka paylaşacağım :))





KELEBEK KIRLENT



Keten üzeri işleme, etamin üzerindeki işlemeye göre daha hoş duruyor bence. Desen daha 3 boyutlu ve şık gözüküyor. (L) koltuğum için yapmış olduğum kırlentimin henüz dikim işlemi bitmese de sizlerle paylaşmak istedim. Kırlentin boyutunu tamamen kendim belirledim, bu nedenlede şekle bire bir bağlı kalamadım. Şemanın tam boyutunu da ekliyorum. İsteyen olursa mail adresinize de gönderebilirim ;))
Umarım en kısa sürede 2. kırlentimi de bitirip diktirttikten sonra son halini paylaşabilirim :))



24 Mayıs 2011 Salı

MİNİ MİNİCİK MİNİ MİNİCİK :))

Bu yastıklar gerçekten çok hoş. Bebeğinizin tüm bilgilerini üstüne işleyip yıllarca saklayabilirsiniz.
Bence hediye olarak da çok ince bir düşünce ;)) Bebek doğmadan önce bilgilerin olduğu yerleri boş bırakarak işlemenizi yapmanızda fayda var. Bebek doğduğunda vakit kaybetmemiş olursunuz ;)




  

HAVLULAR DA BİZİM ESERİMİZ :)

Annem için havlu işlemek tam bir delilik :) İnsanlar elini yüzünü silecek, her dakika yıkanıp yıpranacak diye gözlerimizi heba etmemeliymişiz :)) Aslında haksız da sayılmaz. Fakat ben havlu işlemekten ayrı bir keyif alıyorum.
Çünkü havlunun boyutuna göre desen bulmak çok kolay, birde renklerde tamamen özgürsünüz. Siz ne yapmak isterseniz onu yaparsınız ;))
Havlu işlemesinde en çok dikkat etmemiz gereken kısım, etamin deliklerinin eşit olması. Bazı havlularda dikey ya da yatay kısım diğerine göre daha uzun oluyor, bu da işlemenizin kötü çıkmasına neden oluyor. Tüm işlemelerde olduğu gibi havlularda da desenin tam ortasından başlamak geriyor. Benim yapmış olduğum havlu üzerinde ki desenle kağıt üzerinde ki deseni incelediğiniz zaman, havlunun boyutuna uygun olarak şekillerle de oynadığımı göreceksiniz. Dediğim gibi havlu işlemesinde tamamen özgürsünüz ;))




22 Mayıs 2011 Pazar

NEFİS PAZAR SUFLELERİ



İnsana, eşinin elinden yapılmış şeyleri yemesi bir başka keyif veriyor doğrusu. 
Eşimin yaptığı bu nefis sufleleri denemenizi tavsiye ederim ;)) 


Malzemeler:
4 yumurta
125 gr. margarin
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
Tuz


Yapılışı:
Derin bir tenceye şekeri, unu, kakoyu ve bir tutam tuzu koyalım. Azar azar sütü ekleyerek iyice ezelim. Tencereye alıp, sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirelim. 5 dk. kaynattıktan sonra ateşten alalım. Margarini eritelim, iki çorba kaşığı ayırıp kalanını, pişirdiğimiz kremaya ilave edelim. İyice karıştırıp, soğumaya bırakalım.
Krema ılıklaşınca, beyazından ayırdığımız yumurta sarılarını ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip iyice çırpalım.Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyerek, mikserle kar haline gelene dek çırpalım. Çırptığımız akları kaşık kaşık ve çok ağır hareketlerle karıştırarak kremaya yedirelim.
Çok fazla karıştırmamamız gerekiyor, çünkü çok karıştırırsak içindeki hava kabarcıkları sönüyor ve suflemiz kabaramıyor. Tek kişilik (sufle yaparken pişirme kabı ne kadar küçük olursa sonuç o kadar iyi olur) teflon fırın kaplarını ayırdığımız margarinle yağlayıp, toz şeker serpiştirelim ve kapların yarısına kadar sufle kremamızla dolduralım. Önceden çok hafifçe ısıttığımız, 140 derece fırında 20-25 dk. pişirelim.
Pişirirken fırının kapağını en az 25 dk. hiç açmamaya dikkat etmek gerekir. Açarsak sufle sönebilir. 25 dk. sonra bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdan üzerine krema yapışmadan çıkıyorsa pişmiştir.
Artık fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…